اشتیاق چیست؟
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/103682218-GettyImages-527790384.1910x1000-1.jpg)
اشتیاق یعنی عشق ورزیدن و ایمان داشتن به کاری. چه آن کار بدنی باشد مثل حفر چاه یا فکری باشد مثل اداره کردن یک شرکت بزرگ. اشتیاق خصوصیت مشترک تمامی انسان های موفق است. افرادی که با اشتیاق، به کارشان گرمی و حرارت میبخشند، سرسخت و شکست ناپذیرند.
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/successful-5-1.jpg)
در مقایسه بین افراد موفق و ناموفق تفاوتهایی مانند استعدادهای ذاتی، قابلیتها و ذکاوت چندان هم قابل توجه نیستند. اگر دو نفر تقریبا مشابه باشند فردی که اشتیاق فراوان دارد اشتیاق ش را عامل تصمیمگیرنده زندگی اش قرار می دهد، در حالی که فرد دوم که توانایی کمتری در مقایسه با فرد اول دارد اما با اشتیاق است، غالباً از آن فردی که توانایی بالا دارد اما بی اشتیاق است موفق تر است.
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/06/Using-our-passions-as-driving-force-for-success.jpg)
اشتیاق یعنی عشق ورزیدن و ایمان داشتن به کاری. فرد علاقهمند کارش را مانند صفحه نمایش میداند و به سختی و طاقتفرسا بودن آن اهمیتی نمیدهد.
سخن افراد موفق در مورد اشتیاق:
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/220px-Ralph_Waldo_Emerson_ca1857_retouched-1.jpg)
اگر چارچوب فکری فردی اینگونه باشد، موفقیت و درخشش او حتمی است. امرسون میگوید هیچ موفقیت بزرگی بدون اشتیاق به دست نمی آید. اشتیاق نقشه راهنمای جاده موفقیت و بالاتر از ادای یک عبارت زیبای ادبی است. در زبان یونانی به معنای الهام آسمانی است.
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/1213400146.0.m-1.jpg)
فرانک بتگر معروفترین بیمه گر عمر آمریکایی می گوید: “یکی از راه های غلبه بر ترس داشتن اشتیاق است. مشتاق بودن یک نفر باعث تحت تاثیر قرار دادن همکاران و هم تیمی های او می شود. مشتاق بودن باعث پیشرفت در کار و بالا رفتن درآمد های کارکنان می شود. اشتیاق به مراتب بزرگترین عامل مطلق در پیروزی است.”
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/فردریک-ویلیامسون-1.jpeg)
فردریک ویلیامسون کسی بود که روی خطوط آهن مرکزی نیویورک کار می کرد. زمانی در مصاحبه رادیویی در رابطه با راز موفقیت کاری اظهار داشت: “هر چه از عمر من میگذرد مطمئن تر می شوم که اشتیاق رمزی از رموز موفقیت است که بشر آن را نادیده گرفته است”.
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/william_lyon_phelps_yale-2.jpg)
ویلیام لاین فلپز یکی از نامدارترین اساتید تاریخ در دانشگاه ییل در کتابش به نام “عشق به تدریس” می نویسد: “تدریس برای من چیزی فراتر از یک شغل یا حرفه است؛ بلکه به مثابه یک اشتیاق شدید است. هر روز صبح قبل از اینکه از رختخوابم بیرون بیایم با لذت فراوانی به اولین کلاس دانشجویان هم فکر میکنم. یکی از دلایل اصلی موفقیت من در زندگی حفظ علاقه روزانه به کار و اشتیاق دیرینه من است”.
دیگر بزرگان نیز در مورد آن می گویند:
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/index-6.jpeg)
برای کارفرمایان یافتن کارمند مشتاق بسیار مشکل ولی با ارزش است. والتر کرایسلر صاحب کمپانی کرایسلر میگوید: “دیدن برانگیختگی افراد لذت بخش است. وقتی کارمندانم هیجان زده می شوند، مشتریان را به هیجان می آورند و به این ترتیب فروش بالا می رود”.
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/چارلز-سامر-1.jpg)
چارلز سامر موسس وول ورت فروشگاه زنجیره ای کالا های ارزان قیمت عقیده دارد که: “هیچکس در هیچ موردی موافق نیست مگر اشتیاق آن را داشته باشد”.
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/چارلز-شو-آب-1.jpeg)
چارلز شو آب این گفته او را با عبارتی دیگر چنین بیان می کند: “انسان می تواند تقریباً در هر موردی موفق شود. به شرط اینکه به طرز نا محدودی مشتاق باشد”. بدیهی است که این قانون دارای محدودیت هایی هم هست و سختکوشی و مشتاق بودن صرفا نمیتوانند کاری کنند.
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/05/آپلتون-1.jpeg)
سر ادوارد ویکتور آپلتون فیزیکدان و برنده جایزه نوبل و کاشف دستگاههایی چون رادار و سیستم پخش رادیویی جهانی، در مصاحبهای تکان دهنده که با روزنامه تایمز داشت گفت: “به نظر من اشتیاق حتی مقدم بر مهارتهای حرفهای است. تا جایی که به مانند دستورالعملی برای موفقیت در یک تحقیق علمی است”. اگر این نظریه یک فرد عامی بود کمی مسخره جلوه میکرد. اما اعتبار بالای سر ادوارد ویکتور آپلتون اهمیت این جمله را بیشتر می کند. اگر این گفته که اشتیاق حتی در تحقیقات علمی بسیار حائز اهمیت است درست باشد چه معجزه هایی که در زندگی انسان های معمولی مثل من و شما نکند؟
اشتیاق می تواند:
- فردی را که هیچ گونه استعداد ذاتی برای موسیقی ندارد به فریتز موسیقیدان تبدیل کند.
- کاری کند که فرد در همه اهداف کاربردی، از لحاظ مادی و معنوی بهترین پاداش ها را نصیب خود کند.
- حتی در کارهای پیشرفته یک عامل کنترل باشد.
نتیجه گیری:
![اشتیاق](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/06/images.jpeg)
یک نتیجه گیری از زندگی فرانک بتگر، والتر، کرایسلر، چارلز شوآب و فردریک ویلیامسون داشته باشیم این است که اشتیاق جزء ناگزیر لوازم پیروزی یک مرد جاه طلب است. اگر مردی به حد کافی و دارای این ایمان باشد میتواند هر کاری رسیدن به موفقیت انجام دهد. و می توان گفت که با آن نیمی از کار را به انجام رسانده است. هنگامی که از فرزند باب کراسبی رهبر گروه موسیقی پرسیدند که پدر و عمویت بینی کراسبی برای امرار معاش چه میکنند او جواب داد: “از زندگی شان لذت می برند”. و وقتی دوست کنجکاومان به سوالات خویش ادامه داد که وقتی بزرگ شدی می خواهی چکاره شوی کراسبی جوان بدون تردید گفت: “از زندگیم لذت خواهم برد”. این احساسی است که یک فرد مشتاق در مورد کارش دارد. پس همین امروز شروع کنید.