انگیزه چیست؟
انگیزه یک قدرت درونی است که شما را به سوی انجام کارها و دستیابی به موفقیت ها سوق می دهد. انگیزه توسط امیال و جاه طلبی طراحی شده است. بنابراین، اگر آنها وجود نداشته باشند، انگیزه ای نیز وجود نخواهد داشت.
فعال شدن انگیزه:
انگیزه اغلب به وسیله عوامل خارجی، مانند بررسی زندگی نامه افراد موفق، دیدن یک فیلم انگیزشی، خواندن یک کتاب، روی دادن یک اتفاق خاص یا گوش دادن به یک سخنرانی پر نشاط و انگیزه شی، فعال می شود. این عوامل میل و انگیزه شما را برای انجام کاری در جهت دستیابی به آرزوها واهداف یا حتی فقط انجام دادن کار خاصی، بیدار می کنند.
محرک های لازم:
این انگیزه ها یا محرک ها ممکن است قوی و تهییج کننده باشند. آنها شما را برای کارهایی که قصد انجام آنها را دارید و برای شان برنامه ریزی کرده اید به اندازه کافی به فعالیت وا می دارند. گاهی اوقات، محرک ها و امیال بعد از مدتی از بین می روند در این صورت شما به مقدار انگیزه بیشتری نیاز خواهید داشت.
گاهی اوقات ممکن است شما به انجام یک کار یا دست یافتن به یک هدف مشخص تمایل داشته باشید. اما اگر تمایل و جاه طلبی به اندازه کافی قوی نباشند، فشار و پیش قدم شدن و تمایل به اقدام لازم برای شما وجود نخواهد داشت. در این موارد، شما انگیزه و محرک داخلی ندارید. هنگامی که انگیزه وجود داشته باشد، ابتکار عمل و جهت گیری، شجاعت، انرژی و پایبندی به دنبال کردن اهداف شما هم وجود خواهد داشت.
یک شخص با انگیزه اقدام می کند و برای رسیدن به اهدافش هر کاری که لازم باشد انجام می دهد.
قوی شدن انگیزه:
انگیزه هنگامی قوی می شود که شما یک نگرش، یک تصویر دقیق ذهنی از آنچه که می خواهید به دست بیاورید و همچنین میل قوی ای که برای آشکار کردن آن دارید، داشته باشید. در چنین وضعیتی، انگیزه شما، قدرت و نیروی درونی تان را بیدار می کند. سپس شما را به جلو می راند تا شما نگرش تان را به واقعیت تبدیل کنید.
انگیزه را می توان برای انجام دادن هر عملی و دنبال کردن هر هدفی به کار برد. انگیزه می تواند برای یاد گرفتن یک زبان خارجی، گرفتن نمرات خوب در مدرسه، پخت کیک، نوشتن یک شعر، پیاده روی هر روزه، کسب کردن پول بیشتر، پیدا کردن شغل بهتر، خرید یک خانه جدید، بهتر کردن کسب و کار خود، یا تبدیل شدن به یک نویسنده، یک پزشک یا وکیل وجود داشته باشد.
انگیزه در هر زمان حاضر است. زمانی که یک چشم انداز روشن و دانش دقیق از آنچه که می خواهید انجام دهید. هنگامی که میل قوی برای رسیدن به هدف و اعتماد به توانایی های تان داشته باشید.
نتایج حاصله:
انگیزه یکی از مهمترین کلیدهای موفقیت است. هنگامی که کمبود انگیزه و مشوق احساس می شود، شما به هیچ نتیجه ای دست نخواهید یافت، یا تنها به یک نتیجه متوسط خواهید رسید. در حالی که وقتی انگیزه ای وجود دارد، نتایج و دستاوردهای بیشتر و بهتری به دست خواهید آورد.
دانش آموزانی که انگیزه ندارند و به سختی مطالعه می کنند را با دانش آموزانی که بسیار انگیزه دارند و چند ساعت از روز را به تحصیل خود اختصاص می دهند، مقایسه کنید. مشاهده می کنید که هر دانش آموز نمرات کاملا متفاوتی را دریافت می کند.
فقدان انگیزه به معنی عدم شور و شوق، رغبت و جاه طلبی است. در حالی که داشتن انگیزه نشانه ای از تمایل قوی، انرژی و شور و شوق و تمایل به انجام هر کاری که برای رسیدن به آنچه که شخص برای خود در نظر گرفته است، می باشد.
فرد پر انگیزه، فردی شادتر و پر انرژی تر است و نتیجه نهایی مثبت را در ذهن خود می بیند.
تاییدات – کلمات با قدرت
کلمات تاکیدی انگیزشی و الهام بخش را برای هر روز و برای هر هدف تکرار کنید. با رعایت کامل دستورالعمل ها برای اینکه درست کار کنند.
یاد بگیرید چگونه به طور موثر از تأییدات و کلمات تاکیدی استفاده کنید. با این کار زندگی خود را بهبود بخشیده، به اهداف دسترسی پیدا کنید. و در نهایت چیزهایی را که میخواهید به دست آورید.
تکنیک های تقویت انگیزه:
مشخص کردن هدف:
۱- یک هدف را مشخص کنید. اگر شما یک هدف اصلی داشته باشید، بهتر است که آن را به چند هدف جزئی تقسیم کنید. دست یابی به هر هدف کوچک تر، منجر به دریافت انگیزه بیشتر و رسیدن شما به هدف اصلی تان می شود.
هدف خود به اهداف چندگانه و اهداف کوچکتر تقسیم کنید. آن را ساده تر کرده تا برای انجام و دستیابی به هر یک از آنها شور و شوق کافی داشته باشید. با این کار شما به خاطر بزرگی اندازه هدف و سختی کارهایی که باید انجام دهید، سرخورده نخواهید شد. این کار همچنین به شما کمک می کند که احساس کنید که دستیابی به هدف امکان پذیرتر بوده و انجام آن آسان تر است.
تمام کردن کاری که شروع کرده اید:
۲- درک کنید که پایان دادن به آنچه که شما شروع کرده اید مهم است. در ذهن خود حک کنید که هرچه را شروع می کنید، باید تمام کنید. عادت رفتن تا خط پایان را در خودتان پرورش دهید.
ارتباط سودمند با دیگران:
۳- با افراد موفق و افرادی که دارای علایق یا منافع یا اهداف مشابه شما هستند، ارتباط برقرار کنید. زیرا نگرش مثبت مسری است. بنابراین شما می توانید آن را از این افراد کسب کنید. با افرادی که منافع مشترک با شما دارند، مشارکت کنید.
همه چیز را پر اهمیت بدانید:
۴- هرگز چیزی را سرسری نگیرید. سرسری گرفتن منجر به تنبلی شده، و تنبلی هم منجر به فقدان انگیزه می شود.
روشن نگه داشتن شعله انگیزه:
۵- علیرغم وجود شکست و مشکلات، چیزهایی که شعله آتش انگیزه را روشن نگه می دارند پایداری، صبر و شکیبایی و تسلیم نشدن هستند.
یادگیری مداوم:
۶- در مورد موضوعات مورد علاقه خود کتاب و مطلب بخوانید. این کار اشتیاق و جاه طلبی شما را زنده نگه می دارد.
تکرار کردن جملات تاکیدی:
۷- به طور مداوم، به خودتان اطمینان دهید که می توانید و موفق خواهید شد.
تجسم خلاق:
۸- به تصاویر چیزهایی که می خواهید به آنها دست پیدا کنید، برسید یا انجام دهید، نگاه کنید. این میل شما را تقویت می کند و کاری می کند که ذهن ناخودآگاه تان با شما همکاری کند.
احساس شادی و خوشبختی:
۹- تجسم کنید که به اهداف خود دست یافته اید و احساس شادی و خوشبختی را به آن اضافه کنید.
به یاد داشته باشید اگر یک هدف خاص واقعا برای شما مهم است. گذر کردن از مراحل فوق الذکر انگیزه شما را تقویت می کند و شما را به سمت جلو حرکت می دهد.