آرامش ذهن چیست؟
آرامش ذهن حالت آرامش روانی و احساسی است، بدون نگرانی، ترس و استرس. در حالتآرامش ذهن، ذهن آرام است و شما احساس شادی و آزادی می کنید. چنین لحظه هایی که در آرامش ذهن به سر می برید خیلی نادر نیستند. شما این آرامش را در گذشته تجربه کرده اید، در مواقعی که درگیر فعالیتی جذاب یا جالب بوده اید.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/1-6.jpg)
در اینجا چند زمان داشتن آرامش ذهن را برای مثال می آوریم: تماشای فیلم یا برنامه تلویزیونی سرگرم کننده، همراه بودن با کسی که دوستش دارید، جذب خواندن یک کتاب شدن، دراز کشیدن در شن و ماسۀ ساحل، در تعطیلات، هنگامی که شما نوعی بی حسی روانی و فراموش کردن دغدغه های شغلی و زندگی تکراری تان را تجربه می کنید و در عمق خواب، زمانی که از هیچ چیز آگاه نیستید. چنین فعالیت ها و موارد مشابه آنها، ذهن را از افکارو نگرانی ها خالی و از هک شدن آن جلوگیری کرده و جای آنها را با آرامش درونی و آرامش ذهن جایگزین می کنند. معمولا این حالت فقط برای مدت کمی طول می کشد، ولی تا وقتی که آرامش ذهن ادامه دارد ما از آن لذت می بریم.
آرامش ذهن چه زمانی به خوبی جواب می دهد؟
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/2-6.jpg)
سوال این است که چگونه می توانیم آرامش ذهن بیشتری را به زندگی خود به ارمغان بیاوریم و مهمتر از آن، چگونه آن را در زمان مشکلات و مصیبت ها تجربه کنیم. همچنین ممکن شما است بپرسید که آیا این امکان وجود دارد که این آرامش را به یک عادت تبدیل کنیم و همیشه و در هر شرایطی از آن لذت ببریم؟ در واقع، چند چیز وجود دارند که شما می توانید برای لذت بردن بیشتر از آرامش در زندگی خود انجام دهید و زمانی ممکن است که شما این توانایی را به دست بیاورید که در اغلب مواقع آن را تجربه کنید.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/3-7.jpg)
یاد بگیرید که چگونه در زندگی روزمره و در موقعیت های استرس زا و دشوار، در آرامش و ثبات باقی بمانید.
شما می توانید آرامش ذهن را به یک عادت تبدیل کنید.
نکات و توصیه هایی برای آرامش ذهن
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/4-7.jpg)
وقتی را که صرف خواندن روزنامه ها یا تماشای اخبار در تلویزیون می کنید، کم کنید تا به آرامش ذهن دست یابید. از آنجا که بیشتر خبرها منفی هستند و شما نمیتوانید در مورد آنها کاری انجام دهید، چرا باید به آنها فکر کرده و احساس ترس و اضطراب کنید و آرامش خود را از بین ببرید؟
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/5-9.jpg)
از مکالمات منفی و از افراد منفی دور بمانید. شما نمی خواهید افکار و کلمات آنها را به ذهن ناخودآگاه خود فرو بریزید تا موجب شوند که بر روحیه و حالت ذهنی و آرامش ذهن شما تأثیر بگذارند.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/6-5.jpg)
لج نکنید. یاد بگیرید که فراموش کنید و ببخشید. پرورش احساسات و شکایت های بیمار به شما لطمه می زند و باعث بی خوابی و عدم آرامش ذهن می شود.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/7-8.jpg)
به دیگران حسادت نکنید. حسادت به این معنی است که شما عزت نفس پایینی دارید و بنابراین خودتان را با دیگران مقایسه می کنید. حسادت و عزت نفس پایین اغلب منجر به عدم آرامش ذهن می شود.
پذیرش:
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/8-5.jpg)
بپذیرید که در زندگی تان چیز هایی وجود دارند که تغییر نمی کنند. این پذیرفتن موجب ایجاد آرامش ذهن صرفه جویی در وقت و انرژی و کم شدن نگرانی ها می شوند. هر روزه ما با ناراحتی های متعدد، رنجش ها و موقعیت هایی مواجه هستیم که فراتر از کنترل مان هستند. اگر ما بتوانیم آنها را تغییر دهیم خیلی خوب است؛ اما این امر همیشه امکان پذیر نیست. ما باید یاد بگیریم که چگونه با چنین چیزهایی کنار بیاییم و با خوشحالی پذیرای آنها برای آرامش خودمان باشیم.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/9-4.jpg)
در گذشته نمانید و با آن درگیر نباشید. گذشته دیگر وجود ندارد، پس چرا در مورد آن فکر می کنید؟ بگذارید گذشته ها دور شوند. بیایید گذشته را فراموش کرده و روی لحظه های کنونی و آرامش ذهن تمرکز کنیم. نیازی به فرا خواندن خاطرات ناخوشایند و غوطه ور شدن در آنها وجود ندارد.
یاد بگیرید که:
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/10-8.jpg)
یاد بگیرید که با خانواده، دوستان، همکاران، کارکنان و دیگر افراد صبورتر باشید و بیشتر مدارا کنید.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/11.jpeg)
همه چیز را خیلی شخصی نگیرید. مقدار مشخصی از انزوای روحی و احساسی بسیار کمک حال است. در بسیاری از موارد، مقدار مشخصی از انزوا و عدم دخالت می تواند مفید باشد. این باعث می شود که مقدار بیشتری از هماهنگی و حس متعارفی در زندگی شما به ارمغان آورده شود.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/12-7.jpg)
یاد بگیرید تمرکز ذهن داشته باشید. هنگامی که شما بتوانید ذهن خود را متمرکز کنید، می توانید به راحتی از نگرانی ها و اضطراب ها گذر کنید، از فکر کردن به افکار منفی خودداری کنید و پچ پچ های ذهنی خود را کاهش دهید و آرامش بگیرید.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/13-5.jpg)
مدیتیشن، فنجان چای برای همگان نیست؛ اما اگر وقت داشته باشید و مایل به امتحان کردن آن هستید، حتی به اندازه چند دقیقه در روز، در زندگی شما تغییر ایجاد خواهد کرد و شما تبدیل به فردی آرام تر، راحت تر و شادتر خواهید شد.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/14-3.jpg)
در نهایت، آرامش درونی منجر به آرامش بیرونی میشود. با ایجاد آرامش در دنیای درونی خودتان، آن را به دنیای بیرونی تان و زندگی دیگران وارد می کنید.
![آرامش ذهن](http://afsanehmohamadsalehi.ir/wp-content/uploads/2019/07/15.5.jpeg)
آرامش درونی در زندگی روزمره پر مشغله:
یاد که بگیرید چگونه از اضطراب و تنش جلوگیری کنید.
دیگر اجازه ندهید که افکار و نگرانی های منفی به شما آزار برسانند.