چگونه اعتماد به نفس در کودکان را ایجاد و تقویت کنیم؟
تقویت اعتماد به نفس در کودکان برای موفقیت های آینده آنها مهم است. کودکان حساس هستند و خیلی راحت تحت تاثیر دنیای اطراف خود قرار می گیرند. پیش بینی هایی برای تشویق و دلگرمی آنها برای بالا بردن سطح اعتماد به نفس در کودکان بسیار مهم است. آنها نیاز به حمایت والدین و بزرگسالان دارند، اما در عین حال اعتماد به نفس در کودکان باید تقویت شده و همچنین آنها باید یاد بگیرند که چگونه مستقل باشند. با آموزش و ارائه الگوی رفتاری و حمایت، اعتماد به نفس در کودکان بالا رفته و یاد می گیرند چگونه از خود یک تصویر مثبت ایجاد کنند.
روش ۱: فراهم کردن تشویق برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان
۱ به کودکان تان کمک کنید تا از خودشان یک تصویر مثبت بسازند و از داشته های خوب شان قدردانی کنند. بوجود آمدن اعتماد به نفس در کودکان، در صورت داشتن عزت نفس میسر می شود. وقتی که ما نشان بدهیم که کودکان مان را باور داریم، اعتماد به نفس در کودکان مان بیشتر شده و آنها تمایل بیشتری به باور کردن خودشان پیدا می کنند. گرفتن یک الگوی خوب از بزرگسالان، تصویری که کودکان از خودشان دارند را تقویت می کند؛ زیرا اغلب به بزرگسالان نگاه می کنند که برای آنها الگو های رفتاری هستند و اینگونه اعتماد به نفس در کودکان ساخته می شود.
نکات تشویق برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان ۱:
- از نشانه های کلامی و غیر کلامی برای القاء اعتماد به نفس در کودکان خود استفاده کنید. به عنوان مثال، وقتی متوجه شدید که او سخت مشغول انجام دادن تکالیف شبش است، بگویید “می دونم که سخته، اما تو می تونی از پسش بر بیایی”. القاء اعتماد به نفس در کودکان باید به آرامی انجام گیرد.
- یا اگر هنگامی که متوجه شدید نیازی نیست از او بخواهید و خودش با کنار گذاشتن اسباب بازی هایش مهارت های سازماندهی شده ای را نشان می دهد، با انگشت شست یا با دست دادن به او، بگویید: “بسیار عالی است. از تو به خاطر اینکه پیش قدم شدی و خودت اسباب بازی هایت را کنار گذاشتی سپاسگزارم”. اعتماد به نفس در کودکان با تشویق کردن آنها رشد می کند.
- برای ایجاد حس اعتماد به نفس در کودکان آنها را در آغوش بگیرید. این کار می تواند به ایجاد حس امنیت و حمایت نیز کمک کند.
۲ برای تقویت اعتماد به نفس در کودکان کلماتی را که به طور خاصی مشوق هستند به آنها بگویید. فراتر از عملکرد یا دستاوردهای شان، برای ایجاد حس اعتماد به نفس در کودکان به آنها جایزه بدهید. تشویق خود را با اشاره به ویژگی های خاص شان یا اقداماتی که نشان داده اند در آن برجسته هستند، متمرکز کنید. اطمینان حاصل کنید که کلمات ایجاد کننده حس اعتماد به نفس در کودکان و کلمات مشوق بر روی چیزهایی که کودکان می توانند در رفتار خود آنها را کنترل کنند، تمرکز داشته باشند.
نکات تشویق برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان ۲:
- تشویق اعتماد به نفس در کودکان را رشد می دهد. تشویق را بر اساس آن ویژگی شخصیتی که می خواهید فرزندان تان را آنگونه رشد دهید، متمرکز کنید.
- به عنوان مثال، اگر فرزند شما درباره شکستن چیزی صادق باشد، توضیح دهید که چه عواقبی برای شکستن این آثار وجود دارد، اما همچنان به او به خاطر بازگو کردن حقیقت و مسئولیت پذیری اش افتخار می کنید. این توضیح اعتماد به نفس در کودکان را بسیار تقویت می کند.
۳ برای رو در رو شدن با شکست های زندگی و در نهایت رسیدن به موفقیت آنها، به ایجاد حس اعتماد به نفس در کودکان تان کمک کنید. هیچ کس در مقابل شکست خوردن و یا از دست دادن برخی امتیازات ایمن نیست. ایجاد حس اعتماد به نفس در کودکان تان به آنها کمک می کند تا از طریق تشویق، خودخواهی را بیاموزند. با وجود ناکامی ها، ایجاد حس اعتماد به نفس در کودکان موجب می شود که انعطاف پذیری را یاد بگیرند تا بتوانند بر مشکلات پیروز شوند. فرزندتان را تشویق کنید تا این شکست ها را بخشی از زندگی تلقی کرده و بداند که می تواند بر آنها غلبه کند. به جای تمرکز بر خطاهای شان، انگیزه مثبت برای اعتماد به نفس در کودکان تان باشید.
نکات تشویق برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان ۳:
- خود ارزشیابی فرزند شما نباید تنها با عملکرد آنها سنجیده شود. چون اعتماد به نفس در کودکان را کم می کند. اهمیت صدای درونی شان را که به آنها می گوید که با خودشان مهربان باشند، با دیگران با روحی سخاوتمندانه برخورد کنند و بپذیرند که هر کس خطا هایی دارد، به آنها بیاموزید.
- با تقویت اعتماد به نفس در کودکان خود کمک کنید تا دیدی را که از شکست دارند، به عنوان تجربۀ یادگیری ببینند. برای مثال، قبل از مسابقه فوتبال، در مورد اینکه ممکن است بعد از بردن در بازی چه حسی داشته باشند و بعد از شکست خوردن چه حسی، با فرزندتان صحبت کنید. این حس اعتماد به نفس در کودکان تان را فراهم کنید که موضوع فقط برنده شدن یا بازنده شدن نیست، بلکه در مورد تلاش برای کمک به تیم خودشان است. توضیح دهید که فقط یک بازی آینده تیم شان را تعیین نمی کند.
- برای تقویت اعتماد به نفس در کودکان کلمات منفی آنها را در مورد شکست به کلمات الهام بخش تغییر دهید. این گفته را در نظر بگیرید: “من می دانم که تو به خاطر نمره هایت نگران هستی، اما من خیلی افتخار می کنم به این که این ترم چقدر سخت تلاش کرده ای. به خودت زیاد سخت نگیر. تو می توانی از پسش بر بیایی”.
- راه دیگر برای تقویت اعتماد به نفس در کودکان این است که آن زمانی را که فرزندتان در یک چالش پیروز شده است، به یادش بیاورید. از او بپرسید چطور بر آن چالش پیروز شده است و ببینند که آیا می تواند از همان استراتژی در وضعیت کنونی خود استفاده کند. به عنوان مثال، شاید آنها آموخته باشند که کلمات سخت را بخوانند و از این استقامت برای مورد کنونی استفاده کنند.
نقش پرورش علایق:
۴ اعتماد به نفس در کودکان را با پرورش علایق آنها بالا ببرید. اگر آنها عاشق طبیعت و فضای خارج از منزل شوند، ممکن است بخواهند بیشتر درباره جنگل ها، حیوانات، رودخانه ها و گیاهان یاد بگیرند که این نشانه شکوفایی اعتماد به نفس در کودکان شماست. آنها را برای یادگیری و اکتشاف علاقه مندی هایشان بیشتر تقویت و تشویق کنید. آنها را به سفر ببرید. آنها را در اردوهای خارج از شهر ثبت نام کنید. برای آنها کتاب تهیه کنید. فرزند شما احتمالا با اعتماد به نفس بیشتری در انجام کاری که عمیقا مورد علاقه اش است، انجام وظیفه خواهد کرد که این یکی از مزایای تقویت اعتماد به نفس در کودکان است.
نکات تشویق برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان ۴:
- از انتخاب چیزی که شما فکر می کنید آنها دوست دارند، اجتناب کنید تا از تضعیف کودکان تان پیشگیری کرده باشید. برای تقویت اعتماد به نفس در کودکان به آنها فرصت فعالیت های گسترده ای را برای اکتشاف بدهید. اجازه دهید آنها شما را راهنمایی کنند. به عنوان مثال، اگر فرزند شما نقاشی را دوست داشته باشد، در حالی که افراد دیگر در خانواده تان به ورزش علاقه دارند، فرزند خود را تشویق کنید تا چیزهایی را که مربوط به ورزش و انواع فعالیت های بدنی است و از آنها لذت می برد، نقاشی کند. تقویت اعتماد به نفس در کودکان موجب ترغیب شدن آنها می شود تا یک کتاب از آثار هنری خود را برای احساس حس انجام دادن ایجاد کنند.
- برای تقویت اعتماد به نفس در کودکان خجالتی یا کودکانی که برای ارتباط برقرار کردن با دیگر بچه ها مشکل داشته باشند، راه هایی را برای ارتباط علاقه فرزندتان با دیگران پیدا کنید. شاید علاقه او به حیوانات و گیاهان بیشتر از سایر بچه باشد؛ پس می توان به او کمک کرد تا آموزش ببیند که چگونه عشق خود را نسبت به طبیعت با کسانی که با او علاقه مندی های مشترک دارند، تقسیم کند.
۵ به فرزندتان برای مقابله با ترس کمک کنید. مقابله با ترس اعتماد به نفس در کودکان را بالا می برد. فرزند شما ممکن است خجالت و اضطراب اجتماعی و یا ترس داشته باشد که اینها اعتماد به نفس در کودکان را کاهش می دهند. به فرزندتان کمک کنید تا درک کند که ترس های او آنچنان که به نظر می رسند، بد نیستند. بچه های کوچک ممکن است ترس های تخیلی از هیولاها یا تاریکی داشته باشند که برای غلبه بر آن و برگشت اعتماد به نفس در کودکان زمان لازم است.
نکات تشویق برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان ۵:
- با کودک خود در مورد ترس هایش صحبت کنید. اطمینان آنها را فراهم کنید که در امان هستند. تنظیم زمان خواب شب را در حالی که به او روحیه می دهید به عنوان راهی برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان و احساس امنیت و کم کردن ترس آنها مد نظر قرار دهید. این زمان آرام و خصوصی می تواند کمک کند تا کودک شما احساس آرامش بیشتری کرده و اضطراب کمتری در مورد ترس هایش داشته باشد.
- به رفتارهای شجاعانه اش هنگامی که با ترس خود مواجه می شود، پاداش دهید. از ستایش کلامی استفاده کنید که خاص و موثر است. استفاده از یک برنامه برچسب دادن یا پاداش های دیگر برای رشد اعتماد به نفس در کودکان جوانتر را در نظر بگیرید.
- در رشد اعتماد به نفس در کودکان و غلبه آنها بر اضطراب شان، با قرار دادن آنها در شرایط دشوار به مدت کوتاه و به صورت کنترل شده، کمک کنید. به عنوان مثال اگر برای فرزند شما دشوار است که به غریبه ها سلام کند، با مدل سازی رفتاری به او کمک کنید و به او آموزش دهید که به مدت ۱۵ دقیقه در فروشگاه مواد غذایی یا محل مشابه به مردم سلام کند. در طول این مدت با بیان کلمات تشویق آمیز او را ترغیب کنید و با از بین بردن ترس، اعتماد به نفس در کودکان را تقویت کنید.
نقش عشق ورزیدن:
۶ نشان دادن عشق بی قید و شرط شما، یکی از راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان است. هیچ کس کامل نیست. قبول کنید که فرزند شما در عین اینکه کارها را درست انجام خواهد داد، گاهی هم اشتباه می کند. بدانید زمانی که او را هدایت می کنید، می تواند رشد کند. بیان کنید اینکه عشق شما چه مقدار است و مهم نیست که چه اتفاقی می افتد. این باعث می شود که آنها با خودشان امن تر و مطمئن تر باشند.
نکات تشویق برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان ۶:
- به آنها بگویید که وقتی آنها به طور مناسب عمل می کنند، به آنها افتخار می کنید.
- گفتن این که دوست شان دارید، یکی دیگر از راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان است. یک نکته پیدا کرده و در مورد اینکه آنها را چقدر دوست دارید صحبت کنید. با استفاده از کلمات یا در آغوش گرفتنشان برای بیان این که دوستشان دارید، آنها بهتر می فهمند که شما به آنها اهمیت می دهید و احساس داشتن پشتیبان می کنند. احساس پشتیبانی موجب بالا رفتن اعتماد به نفس در کودکان می شود و این کودکان بیشتر از دیگران در زندگی شان موفق هستند.
- از اینکه کاری کنید که فرزندتان فکر کند عشق شما بر اساس عملکرد آنهاست اجتناب بورزید؛ چه در مدرسه، در ورزش، و یا در فعالیت های دیگرش.
روش ۲: نقش پرورش استقلال در اعتماد به نفس در کودکان
۱ اجازه دهید فرزند تان برای خودش کاری انجام دهد. فضا دادن به فرزندان، یکی از راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان است. بسته به فعالیت، کودکان می توانند با انجام این کار توسط خودشان، چیزهای بیشتری یاد بگیرند؛ ساندویچ درست کردن، غذا دادن به سگها یا چیدن میز برای شام. اگرچه ممکن است خرابکاری کنند و زمان بیشتری صرف کنند، اما این کار می تواند به عنوان یک پیشکش برای تشویق او نیز در نظر گرفته شود.
نکات پرورش استقلال در کودکان۱:
- صبر و حوصله کلیدی است برای کمک به اینکه کودک شما با اعتماد به نفس بزرگ شود.
- به کودکان تان زمان و فضا برای انجام چیزهای جدید و درس گرفتن از اشتباهات خود بدهید. هنگامی که آنها از شما بخواهند پروژه یا فعالیتی را برای شان انجام دهید، به جای انجام دادن، کمک شان کنید. کمک کردن، یکی دیگر از راه های افزایش رشد روانی است.
- به عنوان مثال، شاید فرزند شما علاقه مند به ریختن شربت درون لیوان خود به یک فنجان است. شما ممکن است بخواهید برای جلوگیری از خرابکاری آن کار را انجام دهید. یکی از راههای راهنمایی کردن او این است که یک گام به عقب بروید و به او کمک کنید تا یاد بگیرد خودش این کار را انجام دهد. حتی اگر شربت را روی زمین بریزد، می توانید به او یاد بدهید تا بداند در چنین مواقعی چه کاری انجام دهد.
۲ کودک خود را با تجربیات جدید آشنا کنید. یکی از راههای تقویت اعتماد به نفس او، دیدن و انجام دادن کارهای مختلف با فرزند تان است. با یاد دادن و انتقال این تجربیات جدید با آنها در سنین کودکی، شما می توانید به آنها یاد بدهید که زندگی آنقدر هم که به نظر می رسد ترسناک و غریب نیست. برای فرزندتان وقت کافی در زمان پس از مدرسه اش یا در آخر هفته ها در مکان هایی که از روال معمول شما متفاوت است، صرف کنید.
نکات پرورش استقلال در کودکان۲:
- لازم نیست که این تجربه ها پر هزینه باشند. فقط کافیست که در فرزند شما ایجاد علاقه به جامعه، طبیعت و یادگیری انجام شود. هرچه بیشتر چیزی را ببینند و کاری را انجام دهند، ممکن است احساس کوچکی یا محدودیت کمتری داشته باشند.
- تجربه دیگر این است که به پارک ها یا کتابخانه هایی که تا به حال نرفته اید بروید. آنها را به یک موزه تاریخ طبیعی ببرید. به یک پارک ایالتی یا ملی بروید.
- آنها را به رستورانی ببرید که غذایی که قبلا ندیده اند داشته باشد. به آنها یک باغ عمومی را نشان دهید. آنها را به بازار محصولات کشاورزی ببرید.
- آنها را به یک رویداد ورزشی ببرید که تا به حال نه دیده و نه انجام داده باشند.
- در مورد دادن بخشش به کودکتان آموزش دهید. کودک باید برای رشدش با اجتماع در ارتباط باشد. او را به یک پخش غذای محلی ببرید تا قوطی های کنسرو را مرتب کند یا هدایا را تحویل دهد. او را به اجتماع بازنشستگان ببرید تا کمی از وقت خود را با انجام فعالیت هایی که افراد سالمند انجام می دهد، بگذراند. به یک پیاده روی خیریه که به افراد نیازمند محلی کمک می کند بپیوندید.
نقش به خود متکی بودن:
۳ اجازه دهید فرزند شما ریسک های سالم داشته باشد. مهم است که کودک شما چیزهایی در مورد اینکه چگونه ریسک های خاص او را رشد می دهند، یاد بگیرد. در موقعیت های دشوار، ما شانس خود را امتحان می کنیم، تصمیم می گیریم و یاد می گیریم که مسئولیت آن تصمیم گیری ها را به عهده بگیریم. برای کودکان هم همینطور است. با این حال، ابتدا باید به آنها ایمنی را آموزش دهید. اجازه دهید آنها بدانند که وقتی احساس ناامنی می کنند چه کاری انجام دهند و چگونه از چیزهایی که بسیار خطرناک هستند دور شوند. این امر به آنها مهارت هایی می دهد که می توانند برای ایجاد اعتماد در هنگام ریسک کردن استفاده کنند.
نکات پرورش استقلال در کودکان۳:
- با تقویت روحیه و کنجکاوی فرزندتان، آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کنند. احساس اعتماد به نفس هنگامی بیشتر می شود که کودکان انتخاب های مناسب سنشان را انجام می دهند.
- به ریسک هایی که انجام شان به عنوان یک آموزش و یاد گرفتن مقابله با آنها در برابر ضررهای ممکنه می ارزد، توجه کنید.
- به عنوان مثال، کودکان خجالتی که هنگام قرار گرفتن در مقابل گروه های بزرگ احساس خجالت می کنند را تشویق کنید که در یک کلاس تئاتر ثبت نام کنند. به آنها کمک کنید تا از خلاقیت خود برای غلبه بر ترس شان استفاده کنند. حتی اگر یک بخش کوچک با چند خط هم باشد، می توانند احساس بهتری در هنگام حضور در مقابل مردم داشته باشند.
۴ به فرزندانتان مسئولیت بدهید. در مورد کودکان جوانتر، آنها ممکن است بخواهند مفید واقع شوند و نشان دهند که می توانند کارهایی را انجام دهند. برای آنها کارهای عادی و روزمره خانه را که ممکن است با نقاط قوت شان مطابقت داشته باشند، در نظر بگیرید.
نکات پرورش استقلال در کودکان۴:
- به عنوان مثال، اگر فرزند هفت ساله شما دوست دارد همه چیز را سازماندهی کند، از او بخواهید تا با مرتب کردن لباس ها و قرار دادن آنها در کمد کمک کنند.
- یا اگر کودک ده ساله شما اتومبیل دوست داشته باشد، از کمک او برای شستشوی خودرو یا تمیز کردن داخل آن استفاده کنید.
۵ از فشار آوردن بیش از حد به کودک خود اجتناب کنید. از سرزنش کردن آنها در صورتی که انتظارات شما را برآورده نکردند اجتناب کنید. به خاطر داشته باشید که اعتماد به نفس در کودکان ممکن است بر پایۀ تلاش برای جلب رضایت شما باشد. اهداف و انتظارات واقعی را بسته به سن و مرحله سنی کودک تعیین کنید. اگر آنها متوجه شوند که شما مضطرب و ناراحت هستید، ممکن است اعتماد به نفسشان را از دست بدهند.
نکات پرورش استقلال در کودکان۵:
- از مقایسه فرزندتان با دیگران اجتناب کنید و در آنها عشق و پذیرش بی قید و شرط را پرورش دهید. اگر فرزند شما به جای نمره خیلی خوب در یک آزمون از نمره متوسط یا کم برخوردار شد، شروع به مقایسه نمره آنها با نمره عالی خواهر یا برادرش نکنید. او را تشویق کنید و از او بپرسید که چه چیزی برای حمایت نیاز دارد.
- به جای تمرکز تنها بر عملکرد آنها، اجازه دهید آنها بازی هم کنند. فعالیت های فرزندتان را با چیزهای سرگرم کننده و آرامش بخش که هر دوی آنها را شما می توانید با او به اشتراک بگذارید، تنظیم کنید. اگر خانواده شما با تنظیم زمان برای انجام تکالیف مدرسه و تفریح و سرگرمی مشکل داشته باشد، یک برنامه برای زمان بازی و زمان انجام کارها ایجاد کنید. این ساختار ممکن است به اندازه اهمیت زمان استراحت، به اعتماد به نفس و آموزش فرزندتان در مدیریت بهتر زمان کمک کند.
روش ۳: آموزش مدل رفتار برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان
۱ رفتار خوب را در کودکتان تقویت کنید. هنگامی که کودک شما کار خوبی می کند، جایزه ای مناسب را به او پیشکش کنید. او را تشویق کنید. از او تعریف کنید و ویژه باشید.
نکات آموزش مدل رفتار۱:
- آنها را در هنگامی که سخت تلاش می کنند و به چیزی چالش برانگیز چسبیده اند، ستایش کنید.
- به عنوان مثال، نگویید “تو بچه خوب هستی”. به جای آن به او بگویید: “من از روش تمیز کردن اتاقت خوشم اومد. شما مهارت های سازمانی خوب دارید.”
۲ حمایت کردن از کودکان هنگامی که اشتباهی را انجام می دهند برای رشد اعتماد به نفس شان ضروری است. اگر یک کودک کار غیر مناسبی انجام دهد مانند ریختن یک فنجان آب میوه بر روی فرش، یاد بگیرید که او را به شیوه ای حمایتی اصلاح کنید. از داد زدن بر سر او با کلمات خشن اجتناب کنید. به او آموزش دهید که اشتباه کردن می تواند راهی برای بدست آوردن دانش و یادگیری برای آینده باشد.
نکات آموزش مدل رفتار۲:
- او را در زمان عقب نشینی تشویق کنید. به او برای درک اهمیت پایداری و استقامت در کارها کمک کنید.
- اشتباهات می توانند فرصت هایی برای برای رشد یادگیری کودکان باشند. به عنوان مثال، اگر او آب میوه را بر روی یک فرش سفید بریزد، به او چگونگی پاکسازی مایع ریخته شده و ابزار و مواد پاک کننده مناسب را آموزش دهید. به جای اینکه فقط به خاطر اشتباهش او را مجازات کنید، او را در انجام تمیز کاری درگیر کنید.
۳ به عنوان یک مدل، نقش ایفا کنید. کردار کودکان بیشتر از رفتار شما ناشی می شود، به خصوص اینکه چگونه اشتباهات، اخبار بد و موقعیت های نامطلوب را کنترل می کنید. کودکان به طور مرتب رفتار بزرگسالان را چه خوب و چه بد تقلید می کنند. آنها می خواهند خودشان را در نقش بزرگسالان قرار دهند.
نکات آموزش مدل رفتار۳:
- به کودک تان در مورد رفتارهای خوب و آداب مناسب در موقعیت های مختلف آموزش دهید. اگر شما در مهمانی شام خاصی هستید و فرزندانتان هم حضور دارند، به آنها کمک کنید تا با روش های مودبانه با بزرگسالان صحبت کنند. به آنها در مورد دست دادن با بزرگسالان در هنگام مواجه شدن با آنها یا در آغوش گرفتن بستگان شان آموزش دهید.
- توجه داشته باشید فرزند شما می بیند که شما چگونه کارها را انجام می دهید. اگر آنها شما را در حال قسم خوردن ببینند، به احتمال قسم خوردن را زیاد انجام می دهند. اگر آنها شما را در حال کمک کردن به کسی ببینند، احتمال زیادی دارد که به دیگران کمک کنند. رفتار کودکان از رفتار شما شکل می گیرد.
۴ رفتارهای خوب را در دیگران پیدا کنید. چه این افراد دوستان شما، خانواده تان، و یا حتی غریبه باشند، به فرزندتان نشان دهید که رفتار خوب چیست. با فرزندتان در مورد آنچه که این شخص به خوبی انجام داده و آنچه در فرایند آن انجام داده است، صحبت کنید.
نکات آموزش مدل رفتار۴:
- الگوهای رفتاری مناسب را برای کودک تان انتخاب کنید. مانند قهرمانان عادی در جامعه تان یا افرادی که در طول تاریخ بر بدبختی غلبه کرده اند. از استفاده از افراد مشهور امروزی به عنوان نمونه های اصلی رفتار خوب اجتناب کنید.
- به کودک خود کمک کنید تا درک کند که این ویژگی های تحسین برانگیز با استفاده از نمونه های زندگی واقعی قابل دستیابی هستند. به آنها نشان دهید که با وجود چالش ها و سختی ها، چقدر استعداد و اعتماد به نفس می تواند به وجود آید.
پرسش و پاسخ
پسر من چهارده ساله است. او فاقد اعتماد به نفس است، و اگر مورد آزار و اذیت قرار گیرد، ترسو می شود و از خودش دفاع نمی کند. به نظر شما من باید چکار کنم؟
شاید شما بتوانید او را در یک کلاس هنرهای رزمی ثبت نام کنید. وقتی که من یک نوجوان بودم، اعتماد به نفس کمی داشتم، ولی یاد گیری تکواندو واقعا به من کمک کرد. اگر او علاقه مند به هنرهای رزمی نیست، شرکت در کلاس های تئاتر یا بازیگری نیز برای او مفید است.
بچه من چهار ساله است، او در خانه فعال است، اما در میان جمع احساس خجولی می کند.
برای رفع خجولی کودکان تان سعی کنید آنها را به برخی از دوستان تان که قبلا هرگز آنها را ملاقات نکرده است معرفی کنید. به آنها کمک کنید تا یاد بگیرند که به افرادی که شما به آنها اعتماد دارید می توانند اطمینان کنند و از آنها آسیب نمی بینند. همچنین تعاملات خود را با دیگران بررسی کنید، آنها ممکن است از نگرش شما الگو بگیرند.
چگونه می توانم به دختر نوجوانم کمک کنم تا مسئولیت پذیری بیشتری داشته باشد و عادات تحصیلی اش را بهبود ببخشد؟ به ویژه از آنجایی که او دوست ندارد مطالعه کند، در امتحاناتش ضعیف است و نیز زیاد دروغ می گوید..
برای تقویت مسئولیت پذیری و مطالعه بهتر کودک تان، اطمینان حاصل کنید که عواقب کارهایش را بنویسد و به عهده بگیرد و شما هم برای نمره های خوبش در امتحاناتش جوایزی را در نظر بگیرید. نگاهی به کارهای او بندازید و در صورت نیاز به او کمک کنید. بسیاری از بچه ها به گونه ای عمل می کنند تا توجه بیشتری را به خود جلب کنند یا به خاطر اینکه در زندگی او جایی از کار می لنگد، مطمئن شوید که او را راحت کنید و هر از گاهی از او بپرسید آیا همه چیز خوب پیش می رود؟ برای بهبود عادات مطالعه اش، برایش فلش کارت تهیه کنید یا راهی پیدا کنید که او به بهترین نحو مطالعه کند، شاید او حواس پرت است، بنابراین مطمئن شوید شما محیطی آرام و ساکت که بتواند تمرکز کند و کارش را به بهترین نحو انجام دهد در اختیارش قرار می دهید.